Επικοινωνήστε μαζί μας
ΕΙΔΙΚΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ (Ε.Κ.Ο.) ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Αγίου Δημητρίου 41 Πειραιάς 185 46 c/o Piraeus Business Centre
Αθήνα
210 4617 999
Ακολουθήστε μας στο
logo

Χαιρετισμοί

ΕΚO Ναυτιλίας Νέας Δημοκρατίας

Ιωάννης Πλακιωτάκης
Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Βουλευτής Λασιθίου

plakiotakis 2

Η ναυτιλία των Ελλήνων αποτελεί αναμφισβήτητα έναν από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής μας οικονομίας, ελέγχοντας περισσότερο από το 21% της παγκόσμιας χωρητικότητας και το 58% της χωρητικότητας των εμπορικών στόλων των Κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όμως η προσφορά της ναυτιλίας μας στον τόπο δεν αφορά μόνο τα μεγέθη της,  τα οποία είναι όντως εντυπωσιακά  αλλά και την πολλαπλασιαστική ισχύ που δίνει στην διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

Η ναυτιλία μας είναι η παγκόσμια υπερδύναμη.

Μια υπερδύναμη που έχει πρόσωπο και ταυτότητα.

Το πρόσωπο του κάθε ενός από  τους Έλληνες που συμμετέχουν καθημερινά σε αυτή την παγκόσμια βιομηχανία, λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις για το παρόν και το μέλλον της. Που ανοίγουν νέους δρόμους με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους στα γραφεία, αλλά και με τη  ναυτοσύνη τους στα πλοία. Που ερευνούν, σχεδιάζουν, καινοτομούν, υλοποιούν  κάθε μικρό ή μεγάλο πλάνο που συνδέεται με την ανάπτυξη και την εξέλιξη της.

Γιατί όταν  λέμε Ελλάδα εννοούμε τη θάλασσα. Και όταν βλέπουμε την θάλασσα σκεφτόμαστε την Ελλάδα.

Η Νέα Δημοκρατία στέκεται με σεβασμό και δέος απέναντι σε αυτό το τιτάνιο έργο που έχει παραχθεί στον τομέα της ναυτιλίας μας εδώ και πολλές δεκαετίες.

Εμπιστεύεται τη ναυτιλία των Ελλήνων και θεωρεί πως αποτελεί εθνικό κεφάλαιο για την Ελλάδα.

Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη, η κυβέρνηση, οι συνεργάτες μου και εγώ στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  εργαζόμαστε συστηματικά ώστε η Ελληνική ναυτιλία να εξελίσσεται και να έρχεται συνεχώς πιο κοντά στη θέση που της ανήκει και της αξίζει.

Με τις σκέψεις αυτές καλωσορίζω τη νέα ψηφιακή πύλη της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας. Μιας από τις πλέον δυναμικές και αναγνωρίσιμες Ε.Κ.Ο. με διαχρονική προσφορά στο Κόμμα μας, τη ναυτιλία, την Ελλάδα και της εύχομαι να είναι καλοτάξιδη.

Κώστας Κατσαφάδος
Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Αρμόδιος για Θέματα Κλάδου Πλοίων
Βουλευτής Α' Πειραιά

Ελλάδα και Ναυτιλία είναι έννοιες που ταυτίζονται.

Η χώρα μας αποτελεί την κορυφαία και πρωταγωνιστική δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατέχοντας το 54,28% του κοινοτικού στόλου και συγκαταλέγεται στις 5 κορυφαίες δυνάμεις της παγκόσμιας ναυτιλίας με σταθερά ανοδική δυναμική.

Η Ναυτιλία αποτελεί, διαχρονικά, έναν από τους πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, συμβάλλει στο 6,6% του συνολικού ΑΕΠ της χώρας και απασχολεί , άμεσα ή έμμεσα, 160.000 εργαζομένους.

Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που πιστεύει στην εξωστρέφεια και στη δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας.

Με θεσμικές παρεμβάσεις που στοχεύουν στη δημιουργία ενός ελκυστικού φορολογικού και επενδυτικού πλαισίου για την αύξηση του ελληνικού νηολογίου και την προσέλκυση ξένων ναυτιλιακών εταιρειών, με μια νέα εθνική στρατηγική ανάπτυξης λιμένων, με την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης αλλά και με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης, στοχεύουμε να μετατρέψουμε τη ναυτιλία στο βασικό μοχλό ανάπτυξης.

Η μετατροπή του Πειραιά σε παγκόσμιο διαμετακομιστικό κέντρο, εμπορική πύλη της Ευρώπης αλλά και πυλώνα ναυτιλιακών υπηρεσιών, αποτελεί στρατηγικό στόχο.

Η Οργάνωση Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας αποτελεί ισότιμο εταίρο αλλά και βραχίονα σχεδιασμού και ανάπτυξης της κυβερνητικής πολιτικής. Μέσα από τη δραστηριότητα , την αμφίδρομη επικοινωνία του με τους φορείς και τους ανθρώπους της ναυτιλίας και την διαμόρφωση προτάσεων, συμβάλει στην διαμόρφωση πολιτικών με θετικό αποτύπωμα για τη ναυτιλία.

Χριστιάνα Καλογήρου
Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (Ιούλιος 2019-Απρίλιος 2021)
Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Απρίλιος 2021-)

Η Ελληνική Ναυτιλία αποτελεί τον πιο εξωστρεφή και ανταγωνιστικό κλάδο της εθνικής μας οικονομίας και βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας μας.

Στηρίζεται σε ανθρώπους ξεχωριστούς, κυρίως Νησιώτες, με καταγεγραμμένη τη μεγάλη προσφορά τους στην πατρίδα.
Η διασφάλιση και η ισχυροποίηση της περίοπτης θέση που κατέχει η Ελληνική Ναυτιλία στον διεθνή ανταγωνισμό απαιτεί αέναο και άοκνο αγώνα.

Στην εθνική αυτή προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνησή μας, η ΕΚΟ Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας είναι συνοδοιπόρος.
Αποτελεί πολύτιμη κυψέλη ιδεών. Έναν ζωντανό οργανισμό, που με τολμηρές και καινοτόμες πρωτοβουλίες στέκεται αρωγός στις δημιουργικές και πρωτοπόρες δυνάμεις της Ελληνικής Ναυτιλίας.

Είμαστε περήφανοι για το ότι διαθέτουμε ένα τόσο υγιές κύτταρο που έχει τεθεί στην υπηρεσία της συλλογικής ευημερίας.
Δίκαια λοιπόν οι προσδοκίες μας από εσάς και για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι μεγάλες.

Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους σας και να συνεχίσετε να κινείστε στην ίδια επιτυχημένη «ρότα», παρεμβαίνοντας στα σύγχρονα ζητήματα της Ναυτιλίας με την καθημερινή σας δουλειά που εμπνέει και παράγει χειροπιαστά αποτελέσματα.

Νικόλαος Χ. Παγώνης
Γραμματέας Ε.Κ.Ο. Νέας Δημοκρατίας

Με μεγάλη μου χαρά πληροφορήθηκα ότι ο Πρόεδρος Λευτέρης Παπαναστασίου και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας δημιούργησαν αυτόν τον δικτυακό τόπο για την στήριξη και ανάδειξη του πολύπλευρου έργου της Οργάνωσης. Είμαι βέβαιος ότι η λειτουργία αυτού του website θα προσφέρει μια πρόσθετη εξωστρέφεια στην ήδη σημαντική δράση της, ενώ παράλληλα θα συμβάλει στο έργο της ανάδειξης των δυναμικών προσπαθειών του Υπουργείου Ναυτιλίας να δώσει προστιθέμενη αξία στην Ελληνική Ναυτιλία και θα φιλοξενήσει τεκμηριωμένες απόψεις της Ναυτιλιακής κοινότητας για τα τεκταινόμενα στην σημαντική αυτή για την Ελλάδα δραστηριότητα.

Έχω αναφέρει πολλάκις πως το να χαρακτηρίσουμε την Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας απλά ως μια από τις πιο δραστήριες και πρωτοποριακές Ε.Κ.Ο. δεν θα ήταν αρκετό. Η Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας είναι από τις πιο δυναμικές οργανώσεις μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Η λειτουργία της είναι πρότυπο για τις άλλες Ε.Κ.Ο. που απαρτίζουν τη Γραμματεία Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και από αυτόν τον νέο, σύγχρονο τρόπο για να επικοινωνεί με τα μέλη της και με την Κοινωνία.

Τα μέλη της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας είναι στην πρώτη γραμμή του ναυτιλιακού χώρου. Βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης αλλά και μέσα στην καθημερινότητα των εργαζομένων σε όλες τις λειτουργίες του ναυτιλιακού κλάδου, καταγράφοντας τον παλμό της ναυτιλίας και των εργαζομένων στα ναυτιλιακά επαγγέλματα. Η Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας είναι πολύτιμος σύμμαχος του κάθε εργαζόμενου στην ελληνική και ελληνόκτητη Ναυτιλία.

Ο πραγματικός πλούτος της Ελλάδας βρίσκεται και βρισκόταν πάντα στη θάλασσα. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα: Σύμφωνα με τα τελευταία παγκόσμια στοιχεία 3.938 πλοία είναι ελληνόκτητα, το 13% της παγκόσμιας χωρητικότητας, ενώ αυτό το ποσοστό φτάνει στο εντυπωσιακό 26,6% όταν μιλάμε για δεξαμενόπλοια. Οι Έλληνες είμαστε λαός ναυτικός, από τα πιο αρχαία χρόνια.

Η Ναυτιλία έχει δώσει στην Πατρίδα μας ισχύ, εμπορική, οικονομική, διπλωματική. Η Ναυτιλία ενώνει τα νησιά μας με την ηπειρωτική χώρα. Τα επιβατικά πλοία μας είναι οι γέφυρες που συνδέουν τους κατοίκους των νησιών με τους υπόλοιπους Έλληνες και φέρνουν τουρισμό και ανάπτυξη σε κάθε ελληνικό νησί, ενώ τα ποντοπόρα εμπορικά πλοία έχουν περήφανα αναρτημένη τη γαλανόλευκη κι εκπροσωπούν την Ελλάδα σε κάθε λιμάνι του κόσμου. Η Ναυτιλία είναι ένας κλάδος υπερκομματικού χαρακτήρα, ο πιο υγιής και ισχυρός της Εθνικής Οικονομίας. Είναι το κόσμημα της χώρας και μια πηγή περηφάνιας.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι παραδοσιακά ένα από τα πιο σημαντικά υπουργεία, ένα υπουργείο καίριο, που στηρίζει όχι μόνο την οικονομία αλλά και την εξωτερική πολιτική της χώρας. Όταν έχεις το πλεονέκτημα του μεγαλύτερου στον κόσμο εμπορικού στόλου, το χρησιμοποιείς για να προωθήσεις τόσο την οικονομική ευημερία, όσο και τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. Ναι, η ελληνόκτητη ναυτιλία είναι και θα παραμείνει ένα από τα μεγαλύτερα στρατηγικά πλεονεκτήματα της χώρας!

Η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν μόνο η αρχή μιας νέας εποχής στην Ελληνική Ναυτιλία. Τα βήματα που έχουν ήδη γίνει με την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού και την συγκροτημένη και ακούραστη δουλειά του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και όλων των στελεχών του Υπουργείου είναι σημαντικά και προσφέρουν μια στέρεα βάση περαιτέρω ανάπτυξης.

Ο πλήρης εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, φέρνει το τέλος μιας σειράς γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που εμποδίζουν για χρόνια την προσέλκυση σκαφών αναψυχής, αλλά δυσκολεύουν ακόμα και τις απλές μετακινήσεις μεταξύ των νησιών.

Η προώθηση του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ) εντάσσεται στο όραμα της Ψηφιακής Ελλάδας. Θα είναι το βασικό εργαλείο επιτήρησης του ελληνικού θαλάσσιου χώρου, προστατεύοντας την εθνική μας κυριαρχία και φυσικά ανθρώπινες ζωές.

Τέλος, η πλήρης εφαρμογή σε όλα τα πλοία και τα λιμάνια-πύλες εισόδου της χώρας των μέτρων υγειονομικής προστασίας, εντάσσεται στην μάχη ενάντια στην πανδημία που δίνουμε όλοι μαζί καθημερινά και βοηθούν ώστε η χώρα, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της να παραμείνουν ασφαλείς.

Το Αιγαίο, το Ιόνιο και όλες οι θάλασσες που περικλείουν την Ελλάδα είναι το σπίτι μας και οι ατέλειωτες θάλασσες του κόσμου είναι οι ευκαιρίες μας. Έχουμε σήμερα, τώρα την ιστορική ευκαιρία να ενδυναμώσουμε την ελληνική Ναυτιλία ακόμα περισσότερο, να της δώσουμε τους τρόπους όχι απλά να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, αλλά και να ηγηθεί σε έναν παγκόσμιο μετασχηματισμό.

Το νέο website της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας απευθύνεται σε όλα τα μέλη της Οργάνωσης. Παράλληλα απευθύνεται και σε όλους τους ανθρώπους της Ναυτιλίας που μπορούν να βρουν εδώ πληροφορίες για την δράση της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας και φυσικά όλους τους ενδιαφερόμενους για τα τεκταινόμενα στον χώρο αυτό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι ένα σημαντικό βήμα επικοινωνίας της οργάνωσης με την Κοινωνία και τους εργαζομένους, που θα μεταφέρει τις δράσεις της και θα δέχεται την ανατροφοδότηση. Οι Ε.Κ.Ο. χρησιμοποιούν όλα τα σύγχρονα μέσα πολιτικής για να βρεθούν κοντά στην Κοινωνία και να αποτελέσουν την φωνή της, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Η δράση μας δεν σταμάτησε ούτε λεπτό, πάντα με πιστή εφαρμογή των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής προστασίας που ισχύουν κάθε φορά.

Από την πλευρά μου, ως Γραμματέας Ε.Κ.Ο. συγχαίρω τον Πρόεδρο Λευτέρη Παπαναστασίου και το Δ.Σ. της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας για άλλη μια πρωτοποριακή κίνηση και καλώ κάθε μέλος της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας να είναι αποδέκτης του παλμού της κοινωνίας και του ναυτιλιακού κλάδου, των δημιουργικών ιδεών και των προβλημάτων, των θετικών αλλά προπάντων των αρνητικών και των παραπόνων. Όλοι εμείς στις Ειδικές Κομματικές Οργανώσεις είμαστε ο συνδετικός κρίκος που μεταφέρει σκέψεις, φρέσκιες ιδέες, ελπίδες και προβληματισμούς της κοινωνίας και των εργαζομένων στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Δίνουμε στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του Γιάννη Πλακιωτάκη την πληροφόρηση από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, που χρειάζονται να πάνε την Ναυτιλία μας ένα βήμα μπροστά. Δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη της καθημερινής μας αυτής προσπάθειας από κινήσεις σαν το παρόν Website. Εύχομαι καλή αρχή και πάντα επιτυχίες!

Γιάννης Μπρατάκος
Γενικός Διευθυντής Νέας Δημοκρατίας

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα την τιμητική πρόσκλησή σας να χαιρετήσω τη δημιουργία και την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας της ΕΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ της Νέας Δημοκρατίας.

Θέλω, καταρχάς, να συγχαρώ τους διαχειριστές και όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση ενός προηγμένου ενημερωτικού project που καλείται, μέσα από ένα ελκυστικό, λειτουργικό και σύγχρονο περιβάλλον περιήγησης στο διαδίκτυο, να συμβάλει στην προβολή του έργου και των δραστηριοτήτων της Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης Ναυτιλίας.

Η Ελληνική ναυτιλία και οι πρωταγωνιστές της, οι πλοιοκτήτες και οι ναυτικοί μας, ο ναυτικός μας πολιτισμός, συμβολίζουν τις μεγάλες δυνατότητες και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού για ένα καλύτερο μέλλον. Το έργο τους αποτελεί παράδειγμα λειτουργίας επιχειρήσεων σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, ανοικτή και ελεύθερη, όπως η ζωή στη θάλασσα, και η δύναμη τους μαζί με τα πλεονεκτήματα του ελληνικού εφοπλισμού και των λιμανιών μας.
Εξωστρεφείς πρωτοβουλίες ενημέρωσης σαν και αυτή της νέας ιστοσελίδας πρέπει να είναι πιο συχνές στο μέλλον. Ειδικά τώρα που η ελληνική οικονομία καθορίζει μια πορεία προς την ανάκαμψη, υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη να διευρύνονται τα πεδία επικοινωνίας και ανταλλαγής τεχνογνωσίας για να οδηγηθεί σε δρόμο ανάπτυξης η Ελλάδα.

Εύχομαι καλή επιτυχία στη νέα ιστοσελίδα της Ε.Κ.Ο. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΝΔ.

Νίκος Ρωμανός
Διευθυντής Γραφείου Τύπου Νέας Δημοκρατίας

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα η πρόσκλησή σας να χαιρετίσω την έναρξη της επίσημης ιστοσελίδας της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, μιας εξαιρετικά δυναμικής Ειδικής Κομματικής Οργάνωσης.

Η Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας με έμπειρα στελέχη από όλους τους τομείς της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας, από τη στιγμή της δημιουργίας της, στέκεται δυναμικά δίπλα στο έργο και τις προσπάθειες του Κόμματος μας και της Πολιτικής Ηγεσίας του σημερινού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και συνδράμει στο έργο της Ελληνόκτητης ναυτιλίας, την ανάδειξη της Ελληνικής σημαίας σε όλα τα διεθνή fora, αλλά και στην ανάπτυξη της λιμενικής και νησιωτικής πολιτικής εγχωρίως.

Η Ελληνική Ναυτιλία, η ισχυρότερη Ναυτιλία στον κόσμο, διατηρεί διεθνώς το γόητρο της Χώρας μας σε υψηλά επίπεδα και βρίσκεται διαρκώς στις επάλξεις ως ένας από τους πιο σημαντικούς πυλώνες της οικονομίας μας.

Οι άνθρωποί της, οι Έλληνες πλοιοκτήτες, οι Ναυτικοί μας, και όλοι οι συμμετέχοντες στο Ελληνικό Ναυτιλιακό Θαύμα, είναι η καρδιά της Ναυτιλίας μας που χτυπάει δυνατά και μεταφέρει τα θετικά της μηνύματα σε όλο τον πλανήτη. Ένα έργο γεμάτο απαιτήσεις και δυσκολίες, που όμως, οι μαθημένοι και εξοικειωμένοι δημιουργικοί Έλληνες γνωρίζουν να ξεπερνούν, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας.

Χαιρετίζω την απόφασή του Διοικητικού Συμβουλίου και των Μελών σας να προχωρήσετε στη δημιουργία της ιστοσελίδας σας, είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην ανάδειξη του έργου σας, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και την προβολή του.

Εύχομαι σε όλες και όλους, δύναμη, υγεία και καλή επιτυχία.

romanos 2

Λευτέρης Α. Παπαναστασίου
Ε.Κ.Ο. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Πρόεδρος

Η Κομματική Οργάνωση Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας έχει κλείσει τον 2ο χρόνο της ύπαρξης της. Πορεύεται με γνώμονα το ήθος, την ικανότητα, και το πνεύμα συμμετοχικής δημιουργικότητας των στελεχών της, και μπορεί και κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία, κατακτώντας βήμα, βήμα κάθε νέα πρόκληση.

Το προηγούμενο διάστημα συναντήσαμε Δημάρχους, Ενώσεις, Σωματεία εργαζομένων, Φορείς και δυνάμεις της αγοράς.

Κάναμε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και την ΟΝΝΕΔ θεματική ημερίδα για την Ναυτική Εκπαίδευση με εξαιρετική επιτυχία.

Πραγματοποιήσαμε συμβολικές κινήσεις για να αναδείξουμε το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Οργάνωσης.

Πραγματοποιήσαμε υπό την αιγίδα του Κόμματος ημερίδα για την Ακαδημία Μελών Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας Νέας Δημοκρατίας, ιδρύσαμε την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων με σκοπό την παραγωγή επιστημονικών μελετών σχετικών με την Ναυτιλία και συνεχίζουμε το δημιουργικό έργο, με επιδίωξη να είμαστε χρήσιμοι και ωφέλιμοι, όχι παράγοντες.

Βασικός Πυλώνας της αναπτυξιακής δυναμικής της Χώρας είναι ασφαλώς η Ναυτιλία.

Η Ελληνική Ναυτιλία είναι διαχρονικά η κινητήρια δύναμη της οικονομικής μας ζωής, και ως παγκόσμια ηγετική δύναμη και Εθνικό Κεφάλαιο πρέπει να έχει ενιαία φωνή, πάνω και πέρα από αντιπαραθέσεις και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, με συναινέσεις και στρατηγική στόχευση την ανάπτυξη παντού και για όλους, χωρίς αποκλεισμούς, αφού χωρίς ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική συνοχή και πρόοδος.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η εξωστρέφεια, η επένδυση στην γνώση και την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες στην πράσινη και γαλάζια ενέργεια, αποτελούν κύρια εργαλεία ενός νέου βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης, για την δημιουργία πλούτου και αύξησης της ποιοτικής απασχόλησης.
Η 4η βιομηχανική επανάσταση εξελίσσεται δυναμικά και ως Χώρα οφείλουμε να εντείνουμε τις δράσεις αναγκαίου συντονισμού στις καλές πρακτικές και την μεταρρυθμιστική προσπάθεια, με την απαραίτητη ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης, για ένα Κράτος σύγχρονο και φιλικό προς την ναυτιλιακή επιχειρηματικότητα.

Το Δ.Σ. και τα μέλη της Οργάνωσης με αφοσίωση, προσωπικό χρόνο και όραμα, υποσχόμαστε το ταξίδι μας να είναι ενωτικό και δημιουργικό.

Αλεξάνδρα Γκανά
Γραμματεας ΔΣ της Ε.Κ.Ο Ναυτιλιας

Τι ήταν αυτό που έκανε την ελληνική ναυτιλία παγκόσμια δύναμη σε όλο τον κόσμο;

Ήταν η αγάπη για τη θάλασσά μας και τον τόπο μας,  το πάθος για την δημιουργία, η αμεσότητα και η ελευθερία κινήσεων και αποφάσεων και οι συνέργειες με άλλους τόπους και λαούς.

Στο ίδιο πνεύμα, όλοι εμείς οι αληθινά φιλελεύθεροι , οραματιζόμαστε  μιαν Ελλάδα που θα διακρίνεται και θα αριστεύει σε μια ελεύθερη αγορά κάθε παραγωγικής δύναμης, έχοντας ως κίνητρο και σκοπό την διατήρηση της παράδοσης, την τεχνογνωσία, εκπαίδευση και εξειδίκευση με τις συνέργειες που θα δυναμώσουν και θα προβάλλουν την πατρίδα μας σε όλο τον κόσμο.

Έχουμε οραματιστεί την πατρίδα στην οποία επιθυμούμε να ζήσουμε!
Καλωσήρθατε στην Ειδική Κομματική Οργάνωση ναυτιλίας, της Νέας Δημοκρατίας !

Να έχουμε καλές θάλασσες και δημιουργικούς αέρηδες.

Χαιρετισμοί | EKONAFTILIAS-ND.GR